واضح است که شما برای استارت هر پروژه ساختمانی نیازمند برخی ابزارها و تجهیزات هستید. این اقلام میتوانند روند بازسازی یا تخریب یک ساختمان را سرعت ببخشند به گونه ای که شما برای دسترسی به نتیجه دلخواهتان نیازمند اعمال زمان و قدرت زیادی نباشید. چکش تخریب مثال واضحی در این حوزه است. این کالا یکی از شناخته شدهترین ابرازهایی است که در فرآیند تخریب سازه های مسکونی و غیر مسکونی حضور دارد.
احتمالا با بررسی نام این محصول بتوانید حدس هایی را درباره آن بزنید. چکش تخریب دستگاهی است که می تواند ضربات متعدد و سنگینی را به اجسام مختلف وارد کند. این فرایند تا آنجایی ادامه پیدا می کند که سازه مد نظر آسیب دیده و به کلی نابود شود. چکش تخریب ضربات خود را بر حسب کیلوگرم اعمال می کند. انرژی این سازه در وهله اول از منبع برق شهری، و سپس از موتور آن بدست میآید.
لازم به ذکر است که اپراتور یا همان شخص هدایت کننده این سازه باید دارای مهارت و قدرت بدنی معقولی باشد. چرا که در غیر این صورت شخص نمیتواند نیروی اعمال شده از سمت دستگاه را تحمل و هدایت کند. این حالت می تواند در نهایت موجب آسیب دیدگی فرد شود. این دستگاه به واسطه ضربات پشت سر هم و دقیقی که به اجسام وارد می کند می تواند هر جسمی را با هر متریالی خورد کند. شکستن سنگ، بتن و آسفالت از جمله عملیات هایی است که حضور چکش تخریب را میطلبد. جالب است بدانید که شما میتوانید با کمک این سازه عملیات حفاری سطوح مختلف را نیز به سهولت انجام
دهید.
کاربرد چکش تخریب
این سازه در کل برای تخریب اجزای ساختمانی و غیرساختمانی مختلف کاربرد دارد. این فرایند با اعمال ضربات سنگین و متعدد به سازه های مشخص شده انجام می شود. تعداد ضربه هایی که چکش میتواند در یک دقیقه به جسم وارد کند میزان قدرت دستگاه را مشخص میکند. دسته بندی این محصول نیز معمولا بر اساس وزن آن انجام می شود. در برخی نمونه های این محصول اپراتور میتواند تعداد و سرعت اعمال ضربات را تنظیم کند.
ساختار چکش تخریب
هر سازه الکتریکی از گرد هم آمدن چندین و چند قطعه ریز و درشت بدست آمده است. قطعاتی که هر یک دارای وظیفه خاصی هستند و غیاب شان می تواند کارکرد سازه را مختل کند. چکش تخریب نیز حاوی اجزای مختلفی است. در ادامه برخی از مهمترین قطعات چکش تخریب را ذکر می کنیم.
- شاتون
- کلید استارت
- دستگیره جانبی
- دسته نگهدارنده
- انواع قلم
- شفت
- سه نظام
- سامانه چرخش گریس
- گیربکس
- دسته کلید
- الکتروموتور
- کاور U
انواع چکش تخریب
چکش تخریب در انواع مختلفی طراحی، تولید و روانه بازار میشود که هر یک از آنها برای حضور در پروژههای متفاوتی مناسب اند. برخی این این محصولات با توجه به شکل ظاهری، وزن یا ابعاد شان دسته بندی میشوند و برخی دیگر با معیارهایی همچون سوخت و نوع موتور تقسیم میشوند. در کل انواع مختلف چکش تخریب به شرح زیر است.
- چکش بنزینی: این چکش برای کارکرد از بنزین استفاده میکند. در برخی مدلهای این دستگاه بنزین و روغن را با یکدیگر ترکیب می کنند. با وجود چکش بنزینی اپراتور میتواند به آسانی و بدون وجود کابل برق حرکت کند.
- چکش هیدرولیکی: این نوع سازه برای حرکت کردن از نوعی ماده هیدرولیکی استفاده میکند. این سازه حاوی یک کمپرسور پیستونی است که سرعت آن نیز تنظیم میشود.
- چکش پنوماتیک: چکش پنوماتیک برای ادامه کارکرد خود از یک منبع هوایی استفاده می کند. این دستگاه سبک و کم هزینه است.
- چکش برقی: چکش برقی متداولترین نوع چکش تخریب است. این سازه دارای کابلهایی است که آن را مستقیما به جریان برق شهری وصل می کند.
مزایای چکش تخریب
مداومت استفاده از یک محصول نشان دهنده مزیتهای ساختاری آن دست. چکش تخریب نیز دارای برخی ویژگی های مثبت است که با وجود آنها در بازار ابزار آلات ایران و جهان تخریب کننده ماندگار شده است. در ادامه این محتوا برخی از اصلی ترین ویژگی های مثبت چکش تخریب کننده ذکر میشود.
- ایجاد آلودگی اندک ور مقایسه با اعمال روش های سنتی
- داشتن امنیت بیشتر
- تولید صدای اندک به نسبت دیگر روشهای تخریب
- عدم نیاز به نیروی انسانی زیاد
- افزایش سرعت تخریب ساختمانها
چگونگی استفاده از چکش تخریب
برای استفاده از این دستگاه قدرتمند، ابتدا آن را در باکس مخصوص قرار داده و به محل تخریب منتقل کنید. پس از آن اپراتور باید قلم مخصوص را بر روی سیستم این سازه نصب کند. زمانی که پروسه نصب قلم به پایان برسد چکش تخریب به برق شهری متصل می شود. در این وضعیت اپراتور می تواند اعمال فشار را به دو شیوه افقی و عمودی بر روی اجسام مختلف اجرا کند. این روند تا آنجایی ادامه پیدا می کند که جسم هدف به طور کامل تخریب شود.
سرویس و نگهداری چکش تخریب
بی شک این سازه برای کارکرد صحیح و البته داشتن عمر طولانی نیازمند سرویس و نگهداری اصولی است. اپراتور دستگاه نقش مهمی را در سرویس و نگهداری چکش تخریب ایفا می کند. شخص باید مهارت و دقت بالایی داشته باشد. البته بهره مندی از قدرت بدنی نیز مهم است. پیشنهاد می شود پس از هر بار استفاده، اجزای مختلف چکش تخریب را به واسطه دستمال های مخصوص تمیز کنید.
سازه های مختلف این حوزه دارای کارایی و قدرت متفاوتی هستند. پس بهتر است در انجام پروژه های مختلف از چکش تخریب مناسب همان مورد استفاده کنید. در غیر این صورت فشار اضافی به دستگاه وارد می شود که میتواند منجر به خرابی آن شود. بهتر است چکش تخریب را از رطوبت و حرارت زیاد دور نگه دارید.
نکات ایمنی استفاده از چکش تخریب
در کل چکش یا سازه تخریب کننده دستگاهی با فشار بالاست که اجزای مختلف یک ساختمان را در هم میشکند. واضح است که رعایت برخی نکات در این حین ضروری است. در وهله اول اپراتور باید پوشش مناسبی داشته باشد. عینک، کلاه ایمنی، لباس کار، دستکش و کفش مناسب از جمله اجرای این پوشش هستند. دریل یا همان چکش بتن شکن باید در هنگام کارکرد از اتصالات اضافی برق و رطوبت دور بماند. چرا که ایجاد جریان الکتریکی اضافه در آن می تواند خطر آفرین باشد.