تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در چیست؟

ممکن است شما هم جزو افرادی باشید که به طور روزانه با انواع واترجت صنعتی و خانگی سر و کار دارد. و برای شما این سؤال پیش می آید که تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در چیست؟ در این محتوا تفاوت کارواش خانگی و صنعتی را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

در کل واترجت‌ها سیستم‌های مخصوصی هستند که برای شستشوی انواع خودرو و سطوح مختلف کاربرد دارند. آنها می‌توانند بخش‌‌های مختلفی از یک جسم را با سرعت و دقت بالایی شستشو دهند. این درحالی انجام می‌شود که مقدار آب و شوینده مورد نیاز آنها نیز نسبتا معقول و اندک است‌. اساس کارکرد این اقلام در افزایش جریان، دما و المان‌های این چنینی است. برای این کار آب و مواد شوینده از طریق ورودی‌های از پیش تعیین شده به سازه اضافه می‌شوند و با رد شدن از پمپ با شدت، سرعت و جریان بالایی از واترجت خارج می‌شوند. به طور کلی کارواش از لحاظ کاربردی به دو دوسته خانگی و صنعتی تقسیم شده که در ادامه هر یک را شرح می‌دهیم.

کارواش صنعتی

این نوع کارواش سازه‌ای نسبتا بزرگ و سنگین است که در دسته تجهیزات صنعتی قرار می‌گیرد. کارایی اصلی این دستگاه نیز در برطرف کردن طیف گسترده‌ای از آلودگی‌ها خلاصه می‌شود. آبی که از این نوع واترجت خارج می‌شود دارای فشار، جریان و در برخی موارد دمای بالایی است. در نتیجه می‌تواند در فرایندهایی مانند پاکسازی نمای ساختمان، برداشتن رنگ، تخریب بتن، ضد عفونی در متراژ بالا و غیره کاربرد داشته باشد.

کارواش خانگی

کارواش خانگی متشکل از سیستمی کوچک و سبک است که به همین نسبت کارایی آن نیز محدودتر می‌شود. این عضو در سه سایز کوچک، متوسط و بزرگ ارائه می‌شود و می‌تواند در استفاده‌های خانگی و نیمه صنعتی مفید باشد‌. به عنوان مثال می‌توانید از آن برای شستشوی ماشین، دوچرخه، حیاط، بخش‌های مختلف یک ساختمان، سنگ فرش، کاشی و سرامیک و غیره استفاده کنید.

تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در چیست
موتور کارواش صنعتی و نیمه صنعتی

موتور کارواش صنعتی و نیمه صنعتی

بی شک اولین تفاوت این اجزا بعد از ابعاد ساختاری‌شان در مشخصات فنی موتور خلاصه می شود. در اولین گام قدرت و توانی که موتور صنعتی به سازه وارد می‌کند بسیار بیشتر از نوع خانگی است. در ثانی قطعاتی که در موتور صنعتی به کار رفته اند به گونه‌ای طراحی شده اند که می‌توانند برای مدت‌های طولانی بارها و بارها شستشو داده شوند بدون آنکه دچار مشکل شوند. چرا که نوع قطعات در این سازه القایی بوده و جنس پیستون موتور آن از نوعی سرامیک مقاوم به رطوبت است. درکل می‌توان به این نتیجه رسید که این سازه دستگاهی با عمر طولانی است که می‌تواند به شکل مداوم مورد استفاده‌ قرار بگیرد.

در مقابل کارواش خانگی برخی از این مشخصات را نقض می‌کند. توان اعمال شده از سمت موتور این دستگاه کمتر است و ورود آب داغ به صورت یکباره به سیستم آن می‌تواند وی را دچار مشکل کند. همچنین این کالا برای استفاده دائم طراحی نشده است و عمر محدودتری دارد. با این حال با وجود ابعاد کوچک سازه امکان حمل و جا به جایی آن وجود دارد و افراد می‌توانند با پرداخت هزینه نسبتا اندکی آن را خریداری کنند.

کارایی انواع پمپ کارواش

یکی از تفاوت‌های کارواش خانگی و صنعتی در پمپ آنهاست. به طور کلی پمپ‌هایی که در انواع کارواش کارگزاری می‌شوند در سه گروه صنعتی، نیمه صنعتی و خانگی قرار می‌گیرند. اقلام صنعتی عموما سه فاز و تک فاز هستند و تفاوت‌شان نیز در شدت بار الکتریکی و قدرت موتورشان خلاصه می‌شود. در مقابل پمپ‌های نیمه صنعتی قادر اند با پمپ نسبتا قوی که دارند آب را با شدت و فشار بالایی پمپاژ کرده و  در استفاده‌هایی فراتر از عوامل خانگی مفید باشند‌. در آخر هم پمپ خانگی باقی می‌ماند که در مقایسه با باقی پمپ‌ها به آب کمتری نیاز داشته و آن را با جریان و فشار محدودتری از خود خارج می‌کند.

تنظیم فشار در کارواش صنعتی و خانگی

تنظیم فشار در کارواش صنعتی و خانگی

با کمی بررسی به این نتیجه رسیده‌ایم که میزان دبی در کارواش‌های صنعتی اندک است‌. دبی درواقع به میزان آبی اشاره دارد که در طی یک مدت مشخص از سیستم خارج می‌شود. این اقلام می‌توانند بسته به شدت فشار اعمال شده شان بین 5 تا 7 لیتر آب را از خود خارج کنند. این در صورتی است که این رقم برای نمونه‌های صنعتی به 12 الی 20 لیتر در دقیقه افزایش پیدا می‌کند.

دور موتوری که به دستگاه‌های صنعتی اعمال می‌شود کمتر از 1400 است. با این وجود این اعضا دارای قدرت بالایی هستند که همین امر در افزایش عمر مفیدشان موثر است. لازم به ذکر است که وجود گیج فشار نیز در دسته تفاوت صنعتی و خانگی قرار می‌گیرد. این عضو می‌تواند شدت فشار اعمال شده بر سازه را کنترل کند. هرچه قدرت موتور بیشتر باشد مقدار فشار آن نیز بیشتر می‌شود.

فشاری که بر روی سازه‌های خانگی و نیمه صنعتی اعمال می‌شود عموما واقعی نیست و از طریق نازل‌های چرخشی به کار رفته در آن ایجاد شده است. در ثانی واترجت‌های صنعتی امکان استفاده از دو نازل را به طور همچنان ایجاد می‌کنند که این کارایی در نوع خانگی این محصول وجود ندارد.

شلنگ کارواش صنعتی و خانگی

یکی دیگر از نکاتی که در لیست تفاوت کارواش خانگی و صنعتی قرار می‌گیرد نوع شلنگ آن است. جنس داخلی شلنگ کارواش صنعتی از نوعی فولاد است که امکان عبور حجم زیادی از آب را با فشار بالا فراهم می‌کند. این درحالی است که پوشش فولادی در شلنگ‌های خانگی وجود ندارد و آنها صرفا از نوع عبور دهنده‌های فشار قوی هستند.

وزن کارواش صنعتی و خانگی

تفاوت کارواش خانگی و صنعتی جزئیاتی مانند ابعاد و وزن را نیز در بر می‌گیرد. کارواش خانگی بدنه ظریفی دارد که نسبتا سبک و انعطاف‌پذیر است. اما کارواش صنعتی دارای بدنه قطوری که علاوه بر افزایش استقامت سازه وزن آن را نیز افزایش می‌دهد. لازم به ذکر است که تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در این نقطه به پایان نمی‌رسد. نوع خانگی این محصول تنها 5 کیلوگرم وزن دارد و به آسانی حمل و جا به جا می‌شود. اما نوع صنعتی با وجود وزن 20 کیلویی خود به سختی از نقطه‌ای به نقطه دیگر انتقال می‌یابد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *