دریل چکشی چیست؟

با جستجو در بازار ابزارآلات با سازه‌های گوناگونی مواجه می‌شوید که هر یک برای اعمال فعالیت‌های خاصی طراحی شده اند. یکی از پر مصرف‌ترین اقلام این حوزه نیز دریل است. دریل برای سوراخکاری‌ سطوح اجسام مختلف طراحی شده است و می‌تواند از طریق چرخش مته خود عملیات سوراخ کاری را انجام دهد. این مکانیزم کارکردی دریل‌های معمولی است که کارکردشان در ایجاد حفره و باز و بسته کردن پیچ‌ها با سرعت بالا خلاصه می‌شود. در مقابل دریل چکشی ورژن پیشرفته‌تری از این دستگاه است که کارایی بیشتری دارد. در ادامه توضیحات بیشتری را درباره دریل چکشی، کارایی و ویژگی‌های آن ذکر می‌کنیم.

دریل‌های چکشی علاوه بر آنکه می‌توانند سوراخ‌هایی را ایجاد کنند و پیچ و مهره را باز و بسته کنند قادر اند با اعمال ضرباتی سنگین و پر سرعت در تخریب برخی سازه‌ها از جمله بتن کارایی داشته باشند‌. البته این قابلیت می‌تواند به منظور ایجاد سوراخ در اجسام سفت و سخت مورد استفاده‌ قرار بگیرد. در کل یک چکش تخریب به تنهایی نمی‌تواند در نصب پیچ و مهره کارایی داشته باشد و سوراخکاری انجام دهد. این درحالی است که هر دو کاربرد نام برده به علاوه امکان تخریب در دریل چکشی وجود دارد.

انواع دریل چکشی

دریل چکشی نیز مانند بسیاری از سازه‌ها دارای دسته‌بندی‌های خاصی است. اصلی‌ترین معیار دسته بندی این عضو منبع تغذیه آن است این کالا از این بابت در دو گروه برقی و شارژی قرار می‌گیرد. نوع برقی حاوی یک سیم است که با اتصال مستقیم به جریان برق شهری شروع به کار می‌کند‌. این مدل قدرت بالایی داشته و می‌تواند تا زمانی که برق متصل است روشن بماند. اما دریل‌های شارژی به جای سیم برق حاوی تعدادی باتری هستند که می‌توانند تا چند ساعت انرژی مورد نیاز دریل را تامین کنند.

این باتری‌ها پس از اتمام انرژی مجددا شارژ می‌شوند‌. دریل‌های باتری‌ خور دارای مدت زمان کارکرد و توان کمتری هستند. اما می‌توانند در مواقعی که دسترسی به جریان برق وجود ندارد مفید باشند‌‌ علاوه بر آن این نوع دریل چکشی به علت نداشتن تجهیزات برق رسانی سبک و قابل حمل است و اپراتور می‌تواند به شکل آسان‌تری از آن استفاده کند.

دریل چکشی چیست

ساختار دریل چکشی

همانطور که انتظار می‌رود اجزای این دستگاه با قطعات‌ مهم چکش تخریب و دریل معمولی کمی متفاوت است چرا که هر دو کارایی را در خود جای می‌دهد. این عضو نتیجه گرد هم آمدن قطعات کوچک و بزرگ بسیاری است که آن را تکمیل می‌کنند.‌ شناخت این قطعات به ما کمک می‌کند درک بهتری از چیستی دریل چکشی داشته باشیم‌. برخی از مهم‌ترین قطعات دریل چکشی عبارت است از

گیربکس

بدنه

کلید پاور

کلید تغییر حالت

موتور

ساختار دریل چکشی

کاربرد دریل چکشی

دریل چکشی از جمله اقلامی است که می‌توانند در فرایندهای گوناگونی حضور داشته باشد. که مهم‌ترین آنها سوراخ کاری‌ و تخریب است. از این عضو می‌توان برای سوراخ کردن اجزایی مانند فلز، سنگ و سایر اقلام مشابه استفاده کرد‌.‌ به علاوه این عضو می‌تواند به شکل نسبتا محدودی در تخریب سازه‌های مختلف نیز نقش داشته باشد. در ادامه کاربرد دریل چکشی را به شکل ریزتری ذکر می‌کنیم.

تخریب و ایجاد حفره در انواع آجر: آجرها در دسته اقلام سفت و سخت قرار می‌گیرند. در نتیجه برای ایجاد حفره در آنها نیازمند ابزاری هستیم که علاوه بر اینکه بتواند ضربات متعددی را به سازه وارد کند حالت چرخشی نیز داشته باشد. این ویژگی‌ها در دریل چکشی وجود دارد. به همین خاطر می‌توان از در ایجاد حفره و البته تخریب آجر‌ها استفاده نمود.

ایجاد حفره در سطوح بتنی: در برخی موارد دریل معمولی نمی‌تواند جوابگوی ما باشد‌. به عبارت دیگر ما به سازه‌ای سفت و سخت برخورد کرده ایم که برای ایجاد سوراخ در آن نیازمند عضو قوی‌تری هستیم. از آنجایی که قدرت و توان دریل چکشی از نوع معمولی آن بالاتر است به آسانی می‌تواند حفر‌ه‌هایی را در انواع بتن ایجاد کند.

سوراخ کردن و اضافه کردن پیچ و مهره به سنگ: سنگ جسم و سختی است‌ و اگر بخواهید آن را با دریل معمولی سوراخ کاری کنید نیازمند زمان و انرژی زیادی خواهید بود. اما دریل چکشی می‌تواند این فرایند را با توان و زمان کمتری برایتان انجام دهد.

تخریب و ایجاد سوراخ در کاشی و سرامیک: در برخی بازسازی‌ها نیاز است کاشی و سرامیک سوراخ یا تخریب شوند. در این حالت می‌توان از دریل چکشی استفاده کرد. در این وضعیت انرژی و زمان مورد نیاز ما به شدت کاهش پیدا می‌کند و این به نفع ماست. از آنجایی که سرامیک عضوی شکننده است بهتر است برای ایجاد حفره در آن از مته‌هایی استفاده کنید که قطر کمی دارند.

کاربرد حالت چکشی دریل

کاربرد حالت چکشی دریل در مواقعی احساس می‌شود که برای انجام یک فرایند خاص نیازمند نیروی بیشتری باشیم. با اعمال این گزینه سرعت دوران مته به حداقل رسیده و تعداد ضربات آن بیشتر می‌شود. اعمال این گزینه در مواقعی توصیه می‌شود که به قدرت بیشتری نیاز داریم و می‌خواهیم در اجسام سخت حفره‌هایی را ایجاد کنیم. بر روی تمامی دریل‌های این دسته کلیدی طراحی شده است که می‌توان آن را به عنوان دریل معمولی یا ضربه‌ای تنظیم کرد. بهتر است در مواقعی که به تخریب یا سوراخ کاری عمیق نیازی ندارید این گزینه را اعمال نکنید.

علت پر کاربرد بودن دریل چکشی

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که می‌توان آن را ذکر کرد دوکاره بودن محصول مد نظر است. این سازه به تنهایی می‌تواند به عنوان یک دریل و یک چکش تخریب کارایی داشته باشد. همین امر سبب شده است که کاربرد این جسم گسترده باشد و ما بتوانیم در شرایط مختلف دو عملیات سوراخ کاری و تخریب را به طور همزمان انجام دهیم.

تفاوت دریل معمولی و چکشی

تفاوت دریل معمولی و چکشی

اصلی‌ترین تفاوتی که در این دو سازه وجود دارد و می‌توان آن را شناسایی کرد امکان ایجاد ضربه در دریل چکشی است‌. این نکته سبب می‌‌شود بتوانیم با کمک یک سازه دو کارایی مختلف را انجام دهیم و بدین صورت عملیات‌های پیش روی خود را افزایش دهیم. دریل‌های چکشی با وجود ضربه‌های محکمی که به انواع سازه‌ها ایجاد می‌کنند از نوع معمولی آن متمایز می‌شوند‌‌. همچنین این اقلام دارای موتور قوی‌تر و توان بیشتری هستند‌. یکی دیگر از تفاوت‌های دریل چکشی و معمولی در نوع دنده‌های آنهاست. با کمی دقت به این نکته پی می‌برید که دنده دریل معمولی صاف، و دنده نوع چکشی دندانه دار است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *